ELS AGRICULTORS NOTIFIQUEN PÈRDUES EN 7500 TONES DE CULTIUS PER LA CRISI DE L’E.COLI

Les peticions es refereixen només als productes que la CE ha inclòs en el catàleg per a rebre indemnitzacions

La conselleria d’Agricultura ha certificat notificacions de pèrdues en 7.500 tones de productes agrícoles al País Valencià com a conseqüència de crisi de l’E.coli. Aquestes pèrdues, no obstant això, es refereixen només a les varietats que es poden acollir a les ajudes aprovades per la Comissió Europea (CE), limitades al cogombre, la pastanaga, la ceba, el nespro, la nectarina i el préssec, pel que deixen fóra la majoria dels cultius que realment es van veure afectats per la crisi al País Valencià.

Els agricultors, a partir d’ara, hauran de tramitar les reclamacions per a tenir accés als 210 milions d’euros lliurats per la CE per a compensar les pèrdues en tota Europa. En el cas més que probable que les sol·licituds d’indemnització superen l’import previst, es procedirà a un “prorrateig” entre els quals hagen presentat correctament les sol·licituds, ja que, en principi, no està previst incrementar l’import.

Precisament, les principals associacions agràries del País Valencià, AVA-Asaja i la Unió de Llauradors, han denunciat l’insuficient d’aquestes ajudes, que deixen fóra la major part de les especialitats que realment es van veure afectades pel tancament dels mercats després de l’alerta deslligada per Alemanya i que han provocat pèrdues de centenars de milions d’euros en el camp.

Font: Lenvante-EMV

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s