VALÈNCIA NECESSITA UNA CANÇÓ

Un documental sobre música en valencià.

València necessita una cançó és un documental que s’endinsa en el gran moment que atravessa la música en la nostra llengua al País Valencià. Dirigit per Borja Pons i Guillem Nicolàs, l’audiovisual compta amb més de 30 entrevistes entre músics (Raimon, Feliu Ventura, Xavi Sarrià (Obrint Pas), Pep Gimeno “Botifarra”), periodistes (J. Vicent Frechina) o sociòlegs (Rafa Xambó), en què analitzen el gran esclat que ha experimentat la música en valencià durant els últims anys.

El documental fa un repàs per la història de la nostra música, des de la nova cançó fins al rap o el techno actuals; i analitza l’espectacular projecció que viu als nostres dies, en què la quantitat de grups i discos publicats, la qualitat d’aquests i la diversifiació d’estils, és la més alta de tots els temps. També aprofundeix en la relació entre música en valencià i política, i denúncia la invisibilitat a que les institucions i els mitjans públics valencians sotmeten a la cultura expressada en català al País Valencià.

La cinta es pre-estrenarà el 9 de juliol dins la programació del Feslloch 2011, el festival de cloenda de La Gira d’Escola Valenciana, i pròximament s’encetarà una gira de projeccions per tot el territori, dates de les quals seran publicades al bloc del documental.

De moment podeu veure el tràiler del documental ací:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s