UN CENTRE D’ALTEA SERÀ EL PRIMER DEL PAÍS VALENCIÀ A OFERIR GRAUS DE ROCK I POP

Escola de Música N3, Altea - Foto: David Revenga

L’escola signa un acord amb un conservatori de Londres per a impartir titulacions oficials de Música Moderna reconegudes pel Pla Bolonya

El Centre Musical n3 d’Altea oferirà a partir del pròxim curs acadèmic titulacions oficials de rock, pop i altres tendències de música moderna convertint-se en el primer del País Valencià a impartir graus d’aquest tipus d’estils musicals reconeguts pel Pla Bolonya.

L’escola ha signat un acord amb el Trinity College of Music and Trinity Guidhall de Londres, institució que ofereix titulacions de música i dansa en més de 60 països i que són reconegudes internacionalment. Amb aquest acord, Altea es converteix en una de les cinc ciutats espanyoles que ofereix aquestes titulacions al costat de Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca i Murcia, segons va informar el director del centre musical, Román Rodríguez. Fa tan sols un any i mig que es van implantar per primera vegada estudis de Rock a Espanya en una escola barcelonina.

Les titulacions i certificats abastaran diferents especialitats de Música Moderna. Els alumnes podran obtenir títols de bateria, guitarra elèctrica, baix, piano modern, teclats o cant modern, dins de disciplines com el Rock, el Pop, el Jazz i altres tendències musicals modernes. Encara que en aquest camp el centre d’Altea és pioner, l’escola oferirà també titulacions oficials de Música Clàssica com són: piano, violí, violoncel, guitarra clàssica, flauta travessera, saxo, clarinet, trompeta, trompa, trombó i cant.

Tots els estudis constaran d’una part teòrica important, d’una part instrumental, “en la qual s’exigirà molta tècnica” i d’una de lectura musical, en la qual es demanarà un alt nivell, segons va explicar el director de l’escola.

Un tribunal es desplaçarà des del Trinity College de Londres fins al centre alteà per a realitzar els exàmens i avaluar als alumnes dins dels seus paràmetres doncs “exigeixen molta qualitat, són títols reconeguts a tot el món en els quals la persona va avalada per aqueixa institució”, va destacar Román Rodríguez.

Ambdues branques comptaran amb diferents nivells, des del grau elemental al grau superior, la qual cosa equivaldria a una llicenciatura. La titulació superior permetrà a més obtenir crèdits convalidables en altres carreres universitàries, ja que els graus s’emmarquen en el Pla Bolonya. “Prompte comptarem amb llicenciats en Rock, Pop…”, va destacar Román Rodríguez, excomponent del grup Cafè Quijano i director d’aquesta escola des de la seua obertura en 2003. Més d’1.500 alumnes han passat des de llavors pel centre que a més, ofereix altres programes, com un específic de Musicoterapia.

Des dels set anys a estudis universitaris

El programa de formació del Centre Musical n3 abastarà diferents nivells que van des del grau elemental, que pot començar-se als set anys d’edat, i el grau professional, fins al grau superior, que equivaldria a una llicenciatura. La titulació superior està pensada per a impartir-se en quatre anys igual que qualsevol altra carrera universitària del Pla Bolonya, “encara que es poden saltar cursos si es té nivell suficient”, segons va explicar el director. El mateix ocorre amb els graus elemental i professional, que sumen un total de vuit nivells acadèmics als quals es pot accedir en funció de les capacitats de l’alumne.

Font: Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s