ACORDS DE L’ASSEMBLEA PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA MARINA BAIXA

S’han organitzat autobusos per a assistir a la Concentració en Alacant de demà dijous 9 de juny.

El passat dia 7 es va celebrar en la Llar del Pensionista de l’Alfàs una reunió de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Baixa per a coordinar les actuacions en protesta davant les retallades del Consell. Seguidament publiquem el resum d’aquesta assemblea:

Hem coincidit en el rebuig de les retallades que es produïxen en l’Educació Pública Valenciana, que es manifesten en la massificació de les nostres aules, provocada per la disminució d’unitats, desdoblaments i professors, que comporta l’augment de la ràtio d’alumnes, que pot arribar a 35 en l’ESO, 40 en Batxillerat o 28 en Infantil i Primària. A més, els Mòduls de Formació Professional es veuen afectats de manera especial, perquè veuen reduïda la seua oferta, quan més augmenta la seua demanda. Este és el pla ideat pel govern de Camps per a reduir una de les taxes de fracàs escolar més altes de l’Estat?

Estos retalls es plasmen ara en el pla de Conselleria per a suprimir la Línia en valencià, que Font de Mora intenta justificar en un improvisat pla plurilingüe, que trenca amb el consens establert des de la transició sobre l’ensenyança de les llengües oficials, per a proposar una aventura que no se sosté en cap projecte racional o merament realista. Una genialitat més, com ja va ser això de l’EpC en anglés, una cortina de fum propagandística que mostra el menyspreu que tenen tant per l’Educació Pública, com per la llengua pròpia dels valencians.

Pensem que des de fa anys estem patint una política educativa dirigida a deteriorar l’Ensenyanment Públic, amb l’objectiu de promoure l’Educació Privada. L’extensió dels concerts educatius, que inclou el Batxillerat, a diferència del que succeïx en altres CCAA, ha permés augmentar el finançament als centres privats, sobretot de caràcter religiós. Una nova llei aprovada pel govern de Camps permet, des de fa uns mesos, cedir sòl públic a empreses privades perquè construïsquen centres educatius, a canvi que puguen administrar-los durant dècades. És l’última fórmula que han ideat per a transvasar els diners de tots a la seua pròpia clientela de poder. Segons pareix no els basta de repartir-se els beneficis dels sobrecostos en la construcció de centres públics, ni amb els gastos astronòmics en la gestió de CIEGSA.

És el moment d’actuar, els retalls, iniciats l’any passat, es poden aguditzar en este, produint-se en tots els centres de Secundària i Formació Professional, arribant fins a Infantil i Primària. Així mostren el que els importa el futur dels nostres fills, mentre que els seus, com que van a col·legis privats, tindran garantit un bon lloc de treball en els seus negocis o en els dels seus amics, hagen aprofitat o no la seua formació acadèmica.

ELS RETALLS EN L’EDUCACIÓ PÚBLICA COMPROMETEN SERIOSAMENT EL NOSTRE FUTUR. UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT ÉS TANT GARANTIA DEL PROGRÉS ECONÒMIC, COM D’UNA SOCIETAT MÉS INTEGRADA I JUSTA.

Davant de l’agudització dels atacs a l’Ensenyança Pública Valenciana ens sumem a les mobilitzacions:

Autobusos per a anar a la CONCENTRACIÓ DEL DIJOUS DIA 9 DE JUNY DEL 2011 A ALACANT. 18:00h. Davant de STE (C/Carraltala)

1er Autobús (complet)

-17:00 Callosa (Garaje Picó)

-17:15 La Nucia (hostal Tsunami)

2º autobús (queden 6 o 7 plazas)

-16:45 Plaça dels Sports

-17:00 IES l’ARABÍ DE l’ALFÀS DEL PI

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s