EL CONSELL REBUTJA DECLARAR COM A PARC NATURAL EL RIU ALGAR A ALTEA

Desembocadura Riu Algar, Altea

Medi ambient al·lega en un informe que la protecció actual ja és suficient i que no compta amb una altra partida pressupostària

Evitar la construcció en la zona i desenvolupar un corredor verd. La petició de l’Ajuntament d’Altea de declarar com a Parc Natural l’entorn del Riu Algar per a protegir-lo ha estat rebutjada per la Conselleria de Medi ambient pel que es mantindrà només la ja declarada Zona Humida en el catàleg de la Comunitat.

La proposta va ser aprovada per unanimitat en el ple municipal del 31 de març. En ella es demanava tant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i al Consell que atorgaren aquesta protecció al riu per a evitar així la seua deterioració i fins i tot un desenvolupament urbanístic. La moció de l’equip de Govern va ser recolzada per tots els grups de la Corporació i fins i tot es va incorporar el trasllat de la mateixa a altres municipis per on també discorre el cabal d’aigua com Callosa d’en Sarrià.

Medi ambient, en un informe remès a l’Ajuntament el 31 de maig, nega la petició al·legant que « l’actual existència en la zona d’una protecció jurídica adequada», en referència a la catalogació com a Zona Humida amb el seu Perímetre d’Afecció, és suficient. Però a més, segons el regidor de l’àrea alteà, Santiago Ronda, la Conselleria assegura no tenir crèdit pressupostari per a aqueixa declaració de parc natural que incrementaria la protecció a l’espai verd.

El riu Algar té una longitud de 12,2 quilòmetres i naix en Callosa d’en Sarrià. En el seu recorregut rep com a afluents al riu Bolulla i al riu el Castell de Guadalest per a desembocar en la costa d’Altea. L’Ajuntament d’aquest municipi ha rebutjat la negativa de l’administració autonòmica a no voler donar una major protecció a la zona natural ja que hi ha «altres espais d’altres rius» que sí l’ostenten, per la qual cosa van informar que no entenen la postura del Consell declarant que «el riu està ben protegit».

Ronda va afegir que amb aquesta actitud, Medi ambient es deslliga d’acceptar les competències que són seues quan una zona és declarada Parc Natural. Amb tot, l’alcalde en funcions Andrés Ripoll va assegurar que quan es forme la nova Corporació municipal es reiniciarà el procés de sol·licitud a la Conselleria així com la reclamació que s’incorpore una dotació econòmica en els pròxims pressupostos autonòmics.

En l’informe, el Consell es refereix expressament a aquest fet indicant que «la gestió d’un parc natural requereix una disponibilitat pressupostària» així com mitjans econòmics i manuals, que no existeixen en els pressupostos de 2011.

Per la seua banda, la candidata de Cipal, Carolina Punset, va al·legar que la Generalitat «per a la Fórmula 1 si que tenen 200 milions d’euros, per a la construcció de macro edificis amb els seus corresponents sobrecostos com la ciutat de les Arts disposen de més d’un milió d’euros, però per a establir figures de protecció del territori sempre els falta diners». A més va al·legar que la Generalitat hauria d’invertir més en manteniment del territori i en zones naturals.

Font: Las Provincias

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s