FESTIVAL DE CINEMA DOCUMENTAL “CINESTRAT”

De l’1 al 5 de juny es celebra el V Festival de Cinema Documental de Finestrat: “Cinestrat”. Aquest any la temàtica es Educació i Solidaritat.

Des de l’any 2007 el festival Cinestrat projecta cinema documental independent i socialment compromés. I cada vegada es realitzen més documentals socials pel que van agafant força fins, inclús, formar part de festivals tan importants com el de San Sebastian.

Enguany s’han seleccionat 44 pel·lícules  d’entre més de 100 que es van presentar. Una d’elles és “La pausa dels morts“, la darrera pel·lícula del director valencià Samuel Sebastian, que serà presentada dins del Festival el divendres 3 de juny  a les 22h. a la Casa de la Cultura de Finestrat amb l’assistència del seu director.

La pausa dels morts és un diari filmat sobre la mort de les persones estimades i reflexiona sobre la seua absència i el llegat que deixen al nostre interior. Tot això a partir de la relació entre el mateix director i sa mare, la pintora Ester Rodríguez-Ro.

En primera persona: Vaig començar a rodar aquesta pel·lícula quan em vaig adonar que perdia a ma mare entre els meus braços. A partir d’eixe moment, la meua percepció del món va canviar substancialment: la meua relació amb la família, amb la parella i les altres relacions socials mai no tornaren a ser les mateixes. Vaig sentir que necessitava investigar sobre el meu passat familiar, repensar el meu present i mirar el futur d’altra manera. El meu estat d’ànim estava en suspens. Ma vida es trobava en una pausa que només poden conèixer el morts.

Per a més informació sobre la pel·lícula ací.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s