EL DEPARTAMENT DE SALUT DE LA MARINA BAIXA PARTICIPA EN EL DIA MUNDIAL SENSE TABAC

L’objectiu és assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut així com per a  fomentar polítiques eficaces per a la reducció d’aquest consum.

Segons l’OMS, el tabaquisme és la principal causa de mortalitat previsible en el món i podria acabar amb 1000 milions de vides durant el segle XXI

Els centres de salut del Departament de la Marina Baixa participen hui, Dia Mundial sense Tabac, en una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut amb l’objectiu d’assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut així com per a fomentar polítiques eficaces per a la reducció d’aquest consum.

Així, els centres de salut de Tomás Ortuño a Benidorm, d’Altea i de la Vila Joiosa instal·laran diferents punts d’informació per als ciutadans sobre els perjudicis del tabac.  A més, es realitzaran enquestes sobre el consum, el grau de dependència i de motivació per al seu abandó així com cooximetríes, una exploració que permet conèixer la cantitat de monòxid de carboni que un subjecte té en l’aire que espira.

Aquesta iniciativa coincideix amb l’organització de la XII Setmana Sense Fum, promoguda per la Societat Valenciana de Medicina de Família i Comunitària i el seu Grup d’Abordatge del Tabaquisme, que se celebra del 23 al 31 de maig i que enguany té com a lema “No seguisques aqueix tren, Desenganxa’t!”.

La XII Setmana sense Fum és una activitat d’educació sanitària que el seu objectiu és sensibilitzar a l’opinió pública sobre la problemàtica del tabac i els seus riscos per a la salut, així com informar sobre els possibles  tractaments per a aquells fumadors que desitgen deixar de ser-ho.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s