FONT DE MORA VOL REDUIR EL VALENCIÀ A LA MÍNIMA EXPRESSIÓ

Esteban González Pons i Alejandro Font de Mora - Foto: El Punt

El conseller d’Ensenyament anuncia una línia única en l’ensenyament, on la llegua pròpia, el castellà i l’anglés s’impartirien a parts iguals

El líder del Bloc assegura que el dia de hui és un “nou 25 d’Abril”

El conseller d’Educació valencià, Alejandro Font de Mora, ha anunciat durant la presentació de les II Jornades sobre Plurilingüisme que pretén imposar en l’ensenyament públic una sola línia. Aquesta integraria el valencià, el castellà i una altra llengua, principalment l’anglès, de tal manera que la llengua pròpia i el castella tindrien un mínim del 33% de presència en les classes i l’altra llengua un màxim del 33%.

El nou model començaria a aplicar-se el curs 2012-2013 i la seua implantació seria progressiva.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que l’anunci del conseller d’Educació d’eliminar les línies en valencià de les escoles públiques, és una notícia “molt trista”. “Es confirma que el Consell de Camps s’ha posat del costat d’eixa extrema dreta que vol fer fora de la vida pública la llengua pròpia d’este país. Font de Mora i Camps es confirmen hui com uns traïdors a la identitat valenciana i algun dia hauran de donar comptes a la història per estes accions tan lamentables”, ha expressat Morera.

El líder nacionalista ha fet una crida a tota la societat que “s’estima el valencià”a fer un front comú per demanar-li a Font de Mora el manteniment de les línies en valencià, “sinònim de normalitat i pluralitat”. Morera ha assegurat que aquest dia, 30 de maig de 2011, és un nou 25 d’abril.

Font: El Punt

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s