VIII MARXA PER LA DESMILITARITZACIÓ D’AITANA

La Diputació negocia amb Defensa el preu de la caserna d’Aitana per al seu ús públic

Els Col·lectius Grup Antimilitarista Tortuga (Elx-Alacant), Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l’Alcoià (COCUPANCA), Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció (Alcoi), Club UNESCO Alcoi i la CNT Alcoi han organitzat per a aquest diumenge 29 de maig una Jornada reivindicativa, lúdica i de trobada amb la natura, per a demanar la protecció mediambiental d’Aitana i el seu alliberament de la presència militar: VIII Marxa per la desmilitarització d’Aitana.

L’eixida serà des d’Alcoi a les 8:15 des de la plaça d’Al-Azraq, per a trobar-se a les  9 del matí en l’antiga base, des d’on es farà una curta marxa fins al mateix port, on està la reixa que tanca la carretera dels radars, on es llegirà un manifest; després a peu o amb cotxe fins a la font de l’Arbre per esmorzar. Les persones que vulguen podran fer una excursió fins a la carena de la serra i la resta es podran quedar a passar el matí a la font de l’Arbre.

Mentrestant, la Diputació d’Alacant està negociant amb el Ministeri de Defensa el preu de compra de l’aquarterament d’Aitana, instal·lacions a les quals es desitja atorgar un ús públic. L’Ajuntament d’Alcoleja, així com el grup socialista en la institució provincial, estan intervenint perquè el cost tinga un caràcter simbòlic.

El president de la Diputació, Joaquín Ripoll, es va reunir despús-ahir amb l’alcalde d’Alcoleja, Francisco Fenollar, i el diputat socialista, Jaume Pascual. L’objectiu era abordar la situació en la que es troben les negociacions perquè l’aquarterament d’Aitana, actualment en desús, passe a les mans de la institució provincial.

Aquesta trobada es produïa després que el passat mes de febrer la Diputació arribara a un principi d’acord amb el Ministeri de Defensa per a comprar la propietat amb un pagament ajornat a deu anys. El que falta per concretar en aquests moments és el preu, que segons va assenyalar Jaume Pascual, “estem intentant que tinga un caràcter simbòlic, tenint en compte que el que es pretén és que les instal·lacions tinguen un ús públic”.

Amb tot, la compra no és l’única opció que es barreja en aquests moments. Sobre la taula es troba també la possibilitat d’un lloguer o d’una cessió a cost zero per un determinat període de temps i que es podria renovar a través de successius convenis.

Paral·lelament, els tècnics de la Diputació ja han començat a treballar en la redacció d’un avantprojecte que definisca les actuacions que s’haurien de dur a terme en l’aquarterament per a adequar-ho a les seues noves funcions, cercant-se a partir d’ací fórmules de finançament.

Cap recordar, en aquest sentit, que des de l’Ajuntament d’Alcoleja s’han plantejat diferents opcions d’ús, com és el cas d’un alberg juvenil, aules temàtiques sobre el medi ambient i la cultura de la pau, dependències per a brigades forestals, un centre per a majors i, fins i tot, un observatori astronòmic.

L’alcalde, Francisco Fenollar, va manifestar que “anem a realitzar les gestions necessàries per a agilitar els tràmits i que el projecte es convertisca com més prompte millor en realitat, atès que l’aquarterament es va deteriorant a poc a poc, la qual cosa pot obligar a inversions més quantioses”.

Per a la Marxa, els organitzadors recomanen dur calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret, cantimplora i protecció solar. També aliments per a esmorzar i per a dinar, ja que la idea és menjar tots junts a la font de l’Arbre després de l’excursió.  Animen també a portar els xiquets i xiquetes per a que passen “un bon dia de camp”.

Fonts: Información i Nota de Premsa sobre la Marxa


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s