“LA CORRUPCIÓ POLÍTICA COMENÇA A BENIDORM”

A Benidorm els ‘zaplanistes’ decidiran el govern

Benidorm és avui la ciutat turística per excel·lència del País Valencià. Però fa trenta anys era un poble mariner de quatre mil persones. El bum turístic va crear unes famílies que van entrar en política per treure’n profit econòmic. Potser és l’origen de tot, perquè Zaplana es va casar amb la filla d’una d’aquestes bones famílies i de ser un advocat mediocre va arribar a alcalde de Benidorm, principi de la seva carrera política.

La corrupció política comença a Benidorm: Zaplana va arribar a ser alcalde gràcies a una trànsfuga del PSOE. I en la darrera legislatura, Agustín Navarro, del PSOE, va arribar a l’alcaldia gràcies a un trànsfuga del PP.

A més, a Alacant també es fa cantonalisme, perquè diuen que se senten discriminats de València. Alacant s’imposa a València quan Zaplana arriba a president de la Generalitat valenciana

Avui el residu del ‘zaplanisme’, l’encarna Gema Amor, cap del CDL (Centro Democrático Liberal), que ha aconseguit tres regidors i que té la clau del govern, vist l’empat a onze regidors del PSOE i del PP. Es perfila que el PP tornarà a governar. Allò que no sabem és com han començat les negociacions i en quins termes planteja el pacte Gema Amor. Perquè també pot pactar amb el PSOE. El CDL jugarà amb qui li doni més rendiment econòmic.

Ignasi Mora
Escriptor

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)

Anuncis

Un pensament sobre ““LA CORRUPCIÓ POLÍTICA COMENÇA A BENIDORM”

  1. Per a que després diguen que per aquestes coses els valencians no perdem identitat…
    I els callosins volem ser com La Nucia, saps? Un poble on els qui es consideren Nuciers ja no tenen ni veu ni vot, doncs representen només un 25% de la població. Però bé, quan ens donem compte serem ja una minoria. Com diu l’article de Ferran Suay, els qui parlem valencià ja som ciutadans i ciutadanes de segona categoria. Com el nyespro de segona, estem tacats de negra.
    Obriu els ulls, xe! Estimem el que els nostres avantpassats ens van deixar i tant els va costar mantindre! Fent-se respectar! No creeu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s