PROP DE 9.000 PERSONES SOBREVIUEN EN LES MARINES SOLAMENT AMB L’AJUDA DE CÀRITAS

La institució religiosa reconeix estar assumint els Serveis Socials per als quals l’Administració pública no destina suficient pressupost

Actualment subsisteixen gràcies a l’ajuda de Càritas prop de 9.000 persones en els municipis de Benidorm, La Vila Joiosa, Altea, Calp, Finestrat, Callosa d’en Sarrià, Sella, Orxeta i Relleu. Aquesta destacada quantitat, molt superior a la de fa un any, es deu, segons ha informat la institució religiosa que actua en les comarques de la Marina Baixa i Alta, a la “lamentable realitat que les Administracions Públiques, faltant a la seua responsabilitat i competències, no estan destinant als Serveis Socials ni als béns d’interès social tan necessaris en aquests moments, els recursos econòmics i socials rellevants i necessaris per a atendre a les persones d’acord amb els seus drets, la qual cosa està provocant una contínua derivació per part dels Serveis Socials a les Càritas, perquè no poden atendre la gran quantitat de demandes que se’ls sol·liciten malgrat ser els serveis universals d’atenció”.

La queixa davant la “incessant” demanda que aquestes seus acullen la van fer arribar per escrit, a un mes vista de la celebració de les eleccions, a les agrupacions polítiques amb representació en els diferents ajuntaments on tenen seu. La mateixa està redactada per Lara Ferrándiz, coordinadora de Càrites en Les Marines, i el seu text figura com revisat pel rector d’una de les citades localitats i altres delegats episcopals i comissaris de zona.

La carta, a més d’informar sobre els 9.000 necessitats als quals ajuden amb roba, aliments, medicació, en ocasions amb ajudes econòmiques i assessorant en la recerca d’ocupació, fa una crida explícita a les Administracions públiques a assumir la seua responsabilitat exigint-les que destinen majors pressupostos “o almenys els necessaris” a les polítiques socials i als “laxos humans” perquè el benestar, segons recorden, “és cosa de tots però sobretot d’els qui poden i deuen oferir els recursos reals perquè els drets siguen una realitat”.

Conclouen afirmant que com vénen fent fins ara continuaran col·laborant amb les entitats, públiques o privades, que ho requerisquen. I afigen: “Esperant que deixen de governar d’esquena a la realitat”.

L’estirada d’orelles d’una institució tan tradicional com Càritas als representants polítics era, d’altra banda, d’esperar. Segons un informe de la Generalitat Valenciana, pel que fa a Càrites Diocesana Oriola-Alacant, el nombre de persones ateses durant l’any 2010 va ser de 42.580 (29.806 dones i 12.774 homes), la qual cosa ja va suposar un 92,3% més d’atesos que l’any anterior.

Font: Información

Anuncis

Un pensament sobre “PROP DE 9.000 PERSONES SOBREVIUEN EN LES MARINES SOLAMENT AMB L’AJUDA DE CÀRITAS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s