LA NOSTRA MÚSICA: AGRAVIATS

Agraviats, va nàixer l’any 1998 pels voltants de Borriol (La Plana), on dos amics amb inquietuds socials i influències musicals afins, amb especial predilecció pels ritmes skatalitics i jamaicans barrejats amb un toc de punk i una lírica compromesa van fer néixer una primerenca versió d’Agraviats.

Amb el temps i l’experiència a l’escenari, l’evolució musical de la banda portarà Agraviats a crear un estil propi barrejant ska, rock i reggae. La primera etapa de la banda (1998-2004) s’inicia enregistrant una maqueta sota el nom Què més dóna? (Autogestionat-Comú) (descarrega’l). Durant aquest període es van realitzar més d’un centenar de concerts on Agraviats va portar la seua festa i veu contundent de denuncia.

Després d’una breu parada amb poc més d’un any d’inactivitat Agraviats es va tornar a reunir per començar una nova etapa més madura. L’enregistrament de Mira endavant (Comú, 2006) (descarrega’l) va suposar una declaració d’intencions de com anava a ser aquesta nova etapa de la formació; més allunyada dels ritmes ska/punk pur i lletres reivindicatives poc pensades, per deixar pas a melodies més elaborades i lletres crítiques més reflexives, i barrejant l’ska amb tocs de funk i swing.

A finals de l’any 2007 la secció de veus va sofrir una important remodelació: Lluís, la veu que havia acompanyat les melodies d’Agraviats i havia fet moure milers de cossos per allà on passava la formació durant 9 anys deixava la formació i va ser substituït per la dupla formada per Anna i Santi, una nova secció que permetria al grup jugar amb majors contrasts i explorar nous camins melòdics.

L’any 2009 Agraviats registra el seu tercer disc Riure Pecar Crear, un treball que consolida el canvi de direcció pel que el grup va apostar l’any 2006, amb 9 temes nous i una reedició d’un reggae ja present a la maqueta. Aquest ha sigut un treball autogestionat, que pretén reflectir el que avui és Agraviats: Riure, la intenció de fer riure, gaudir i divertir amb el seu actual espectacle musical; Pecar, mostrant una evolució des dels seus orígens, sent una veu crítica més personal i reflexionada; Crear, una proposta creativa (tant en la composició dels temes com en el directe), que pretén oferir bona qualitat amb pretensions artístiques.

Actualment Agraviats compta amb una nombrosa formació de nou musics on són presents una secció de vents: Miquel (saxo), Gabi (Trompeta) i Xulla (Trombó); percussions, Pasqual; teclat, Marc; instruments de corda Samuel (guitarres), i Mesado (baix); i amb Andrea i Santi com a cantants.

A més, Agraviats també ha col·laborat en l’edició del “Atles musical, una llengua de convit”, amb col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, i els governs d’Aragó i les illes Balears, així com ha participat en diferents recopilatoris com “Música para un guateque anticapitalista” editat per Comú i “FAB FORTE” editat per la Festa Alternativa als Bous de Borriol.

Cal destacar els premis pel seu video-clip Les coses a l’any 2010, concretament els premis : Jumping Ska, de València Ska ; Premi al millor video-clip als Ovidi Montllor del COM ; premi del públic a la secció clip del festival de cinema inquiet de València.

Fonts:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s