ALGÚ SAP QUÈ VA SER DE L’AUTORIA?

Nota de Premsa del PSPV-PSOE de Callosa d’en Sarrià

A l’abril de 2008, el PP de Batiste Saval va contractar a la mercantil AUDIHISPANA GRANT THORNTON la realització d’una anàlisi economicofinancera de l’Ajuntament per un import d’11.600 euros. Aquesta empresa proporciona serveis d’auditories, fiscal i assessorament financer. Com a auditors, és la seua obligació aportar la màxima fiabilitat possible a la informació economicofinancera.

Segons aquest informe “el resultat de l’exercici 2007 presenta una capacitat financera real de l’Ajuntament de saldo positiu que abans d’ajustos és de 316.229’90 euros, i després d’ajustar amb la provisió d’insolvències, se situa en 144.773’23 euros”. L’informe prossegueix amb altres dades com que “la situació d’endeutament a llarg termini amb entitats financeres, està molt per sota del 110 % que permet la llei i només aconseguim el 37%, per la qual cosa a llarg termini no hi ha motius per a aplicar un pla d’estabilitat pressupostària.

L’informe conclou el següent: “LA CONCLUSIÓ DE L’HISTÒRIC 2003-2007 ÉS QUE ELS PRESSUPOSTOS DEFINITIUS TENEN UN ALT GRAU D’EXECUCIÓ PER SOBRE DEL 88%; LA DISTRIBUCIÓ D’INGRESSOS I DESPESES COMPLEIXEN AMB L’ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA ABANS DELS AJUSTOS, I EL ROMANENT DE TRESORERIA ÉS DE 140.773’23€ Al TANCAMENT DE L’EXERCICI 2007, EL DEUTE FINANCER MUNICIPAL AL FINAL DE 2007 ÉS DE 2.174.623’84 € SENSE QUE EL COEFICIENT D’ENDEUTAMENT PRESENT CAP PROBLEMA” Aquestes conclusions són les referides al període de govern del PSOE, encara que cal indicar que el segon semestre de 2007 ja és responsabilitat d’aquest govern del PP de Batiste que comença ja a entelar els comptes.

Quina és la situació actual, tres anys després?

Que s’incompleix el principi d’estabilitat pressupostària, atès que de la liquidació pressupostària resulta una necessitat de finançament de 94.717,16 euros.

Que el romanent de tresoreria per a despeses generals és negatiu en 44.125,38 euros i tant més si considerem les obligacions pendents d’aplicar al pressupost de despeses per 409.580,43 euros, que deixarien aquest romanent de tresoreria en -453.705,81 euros.

I finalment que les previsions del Pla de Sanejament, no s’han complit, ascendint el deute financer fins als 3.880.584’09 euros al desembre de 2010.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s