RÀDIO SARRIÀ REPRÉN LES EMISSIONS

Ràdio Sarrià

Ràdio Sarrià

Després d’uns mesos d’inactivitat, Ràdio Sarrià ha començat a sonar de nou. Es pot escoltar al 106.0 de la FM.

Segons ens informa Toni Ferri, una de les veus de Ràdio Sarrià, “estem en precari, però malgrat les adversitats i les inclemències del temps (literalment), tornem a posar la veu en l’aire per al poble i si no més bé, per a la comarca. Em ve de bo, aprofitar la temporada sloganera dels polítics i robar-los els seus missatges de campanya que si bé, no crec que després de les eleccions se’ls hi puga traure res del que ens prometen ara. Així que ens apropiem de “el nostre compromís és que fem poble, per això comptem amb tu, per centrar la ràdio, per a que Callosa guanye, vota Ràdio Sarrià”.  Estem oberts a la participació”.

A més a més, Ràdio Sarrià ha estrenat pàgina a Facebook.

A Callosa Digital vam dedicar un article en febrer del 2010 per analitzar la situació en la que es trobava aquest mitjà de comunicació local i obrir un debat que ha resultat molt interessant: Ràdio Sarrià: Mor la veu del poble?

Anuncis

11 pensaments sobre “RÀDIO SARRIÀ REPRÉN LES EMISSIONS

  • Cèsar, media comarca se está preguntando si volverá ese programa de música indie & desenfadada donde los haya llamado “La Picaeta”… ¿Que les podemos decir a los miles de fans? Jejejejejejejejeje 😉

 1. Gràcies a tots i a totes que feu possible que la veu del poble no mora!… a veure si escoltem ja alternatives al règim!jejeje….molts ànims i a gaudir! per cert, es pot escoltar per internet????? hi ha pàgina web??? o alguna opció per escoltar-la per internet????

 2. Gracies a tots per la bona acollida que esteu donant a RADIO SARRIÀ.
  A Pere dir-li que m’agradaria coneixer-lo i que te la porta oberta per a col-laborar. Tenim un lloc per tots.
  A Oskar, que no cal dir-li -ho, que ja sap que els hi pot dir als mil-ler de fans que el programa pot tornar si ell vol fer-lo de nou. Que serà ben acollit tot aquell qui estiga per fer treball.
  A Revolució dir-li que encara no estem per internet per què hem de regular les despesses i si podem recuperar l’alé, les primeres ajudes econòmiques aniran a fer radio per internet i que els qui estigueu lluny pugueu escoltar-la.
  També dir que hem oferit la radio per a campanya electoral als tres partits que es presentan a Callosa i sols hem tingut resposta del Bloc-Compromís. Així que pot ser a partir de esta tarda ja estigueu escoltant la seua propaganda i no la dels altres…però encara es poden incorporar si volen.

 3. M’agradaria un programa que difonguera la bona música feta en la nostra llengua. A voltes escolte música que l’únic valor que té és que està en castellà o en anglés; PERÒ HI HA MÚSICA EN LA NOSTRA LLENGUA QUE NO IX PER LA RÀDIO I SORPRÉN PER LA VARIETAT I LA QUALITAT. Gent com Miquel Gil, Els pets, Els amics de les arts, Manel, Aspencat, Nishima, Quim Portet, Gerard Quintana, Manel Camps, Verd Cel, Andreu Valor, Pep Sala, Gossos … rebenten de bons que són i es queden sense difusió perquè han comés el pecat “de no hacerlo en castellano o en la llengua de Shakespeare”. Tot una falla per no deixar-nos alçar el vol. Però la qualitat és la qualitat i contra això ja cal que el “instituto cervantes” gaste pela fent creure el que no és real. Més enllà del que ix als mitjans, tenim molta ofetta cultural en la nostra llengua… per a tots els gustos i no ens l’acabem. Cal tindre la gosadia de buscar-la i … assaborir-la.

 4. Muchas gracias Toni. Por otra parte, no puedo mas que estar en desacuerdo con el post de Pep Saval. La música no es algo fácil de manipular ya que va asociado intimamente al sentimiento y gustos. Es decir, una melodía te gusta, te gusta un poco, te encanta, te da igual etc… y para eso, el que esté en inglés, español, noruego o valenciano es indiferente. Sin demasiado esfuerzo se puede leer claramente una especie de conspiranoia contra los grupos catalanes o que cantan en esta lengua. La verdad es que parece algo lleno de prejuicios, creo que en toda España, incluyendo las autonomías cualquier grupo de música realmente bueno se escucha independientemente del idioma. También es verdad que en España la gente da mucha más importancia a la letra que lo que puede ocurrir en otros países, por lo que si no se entiende lo que dice, es probable que se le preste menos atención que si se comprende la letra. Pero eso no quita que un grupo en catalán tenga menos oportunidades que uno inglés o alemán. En general un grupo que canta en el idioma del sitio tiene más posibilidades que uno que lo hace en otro idioma, pero si la música es buena, se escucha (¿cuanta gente habrá escuchado hasta el hartazgo el “Smell like teen spirit” de Nirvana sin comprender un ápice?).
  Yo por ejemplo escucho música en japonés, a pesar que mi nivel del idioma solo me permite comprender palabras sueltas, pero no soy del tipo de oyente que le importe más lo que dice la letra que lo buena que sea la melodía en sí o que tan bien lograda esté la parte armónica o rítmica. Conozco mucha gente que le importa más la letra y que además se suele identificar con ella, por lo que si no comprende el idioma, suele pasar de la música (por ejemplo, ni se plantean escuchar a los Beatles porque no saben que dicen). Así que no creo que haya mucho debate: si la música es realmente tan buena que puede dejar en segundo plano la letra (es decir, si tanto la parte instrumental como la melodía son absolutamente brillantes), cualquier grupo, sea de donde sea, puede triunfar en cualquier parte, así canten catalán, gallego, cantonés, farsi o lo que sea. Por acabar he de decir que en Radio3 (que es nacional como sabeis) hace muchos años que vengo escuchando a grupos como Antònia Font, Manel, SAU, etc… y además, los siguen pinchando. Yo personalmente pude a traer a Callosa a los amigos vileros de SanGatxto que también hacen un rock excepcional, y lo mejor y que mas me ha gustado siempre de ellos: Huyendo en sus letras de las “eterna” reivindicaciones, de pais, terra, identitat, etc…. solo cantan y componen, y ademas, de forma GENIAL!!!!

  • Òskar, doncs sí que et fixes en la lletra, no digues mentides. Sempre et queixes del mateix, de les reivindicacions que no t’agraden en la música. Per això ja no et sembla bona la música, no perquè no t’agrade la cançó, sinó perquè no t’agrada la lletra. A més hi ha moltíssima música en valencià que no té lletra reivindicativa, la majoria, i molt bons músics. Pel que demostra que no tens molta idea, o que no vols tindre-la, del panorama musical valencià. Però com que en anglés no ens fixem en les lletres, com tu dius, doncs no sabem que molts dels grups que escoltem tenen lletres reivindicatives, com per exemple U2, Queen, Nirvana… i fins i tot Lady Gaga. Així que no sigues hipòcrita. Ací, al País Valencià, hi ha una clara manipulació dels mitjans de comunicació i molt poca promoció dels nostres artistes pel que no s’escolta música en valencià en quasi cap lloc. I Això no és una opinió personal, és una realitat ben demostrable i que no es deguda a, com tu afirmes, que no hi ha bona música. Serà per músics!!

 5. El que hauriem de donar és GRÀCIES de que hi haja tanta profussió i creació musical avui en dia, tant en valencià o català, com en castellà, euskera, galleg, anglés, japonés, alemany, francés…. en fi, la música, no enten dels aparents conflictes lingüistics!!! els conflictes lingüistics ens els inventem les persones, perquè d’alguna manera pareix que creen debat, però jo crec que aquest debat ja està més que passat de moda, i qui vulga continuar fent-lo, ja s’apanyarà!!!!!! La música, com a expressió artística, està molt més enllà de tots aquests discursos… i és normal que depenent de qui la faça li donarà un toc més identitari, altres canten sobre coses que fan al dia a dia, com els Manel, o altres canten a la lluna, a l’amor o jo que sé què!!!!! I sí, Ràdio 3 crec que és molt bona emissora de ràdio, molta qualitat i moltíssima varietat… i cal reconèixer que com a mitjà de comunicació estatal, es manté amb la seua pròpia autonomia i això, avui en dia en l’Estat Espanyol és molt de lloar!!!!!! Ara bé, si realment és una ràdio estatal, per a tot l’estat, el percentatge de músiques en les diferents llengües de l’estat, independentment del seu contingut, no està molt equiparat, no?…

 6. Muy de acuerdo con Obrint y su reflexión. Elo, lo siento pero no me convences: Considero que la Musica, cuando es suficientemente buena, no necesita de padrinos ni empujones que se quieren justificar por razones diversas. Hace 20 años no te diría que no, pero hoy en día, tengo a mi disposición 10 formas distintas, bajo mi elección, de llegar a La Gossa Sorda o A La Piscisna si me apetece y si no pues nasti. El 2.0 ha posibilitado que sea el individuo el que decida, elija y opine libremente y que ya no tenga que sintonizar un dial para ver si suena la flauta y tengo suerte, para muestra Spotify y las listas evaluadas y creadas por los usuarios. Si no lo has hecho, busca a grupos que cantan en Valenciano/catalán en las mismas veras que agradable sorpresa te llevas.

 7. Home, no podem negar que la música en valencià que es fa ací al País Valencià es molta i de molta qualitat, i és cert que avui en dia hi ha moltíssims accessos a la música, per infinitut de cantons, però sí que és cert que des dels organismes guvernamentals i fins i tot mitjans de comunicació, que estan absolutament a la disposició dels polítics, no es promouen ni es difonen. I això qui no ho vulga veure també és completament lliure de no voler veure-ho. Però pareix prou evident que en el País Valencià com si no es volguera que se sàpia que hi ha moltes músiques, amb molts missatges, moltes vegades utilitzen temàtiques reivindicatives i identitàries perquè, em pareix, que aquestos grups veuen que és una altra via d’expressió i de fer política que és necessària i en la que ells se senten expressats. Però no és l’únic, clar. I crec que no seria gens tolerant negar-los. Cal sumar i no restar. Perquè, em plantege, què és realment la cultura valenciana? i què forma part d’ella? què és allò que ens pertany i ens identifica com a valencians i valencianes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s