LES ENTITATS VALENCIANES CRIDEN A PARTICIPAR EN MASSA A LES ELECCIONS

Presenten el manifest del Moviment Cívic Valencià

Una vintena d’entitats valencianes presenten avui el manifest (pdf) del Moviment Cívic Valencià, signat el 9 d’abril proppassat a Alacant. El document fa una crida a la qualitat democràtica i a la participació en massa a les eleccions autonòmiques i municipals del 22 de maig. Pel Moviment Cívic Valencià, sorgit de les converses entre entitats com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Plataforma Salvem el Cabanyal i els sindicats del País Valencià, la política valenciana viu un procés de degradació, per causa de la crisi econòmica, ‘que ha posat en evidència el model econòmic valencià’, i de la corrupció política.

Per això recorda que tot procés electoral és una magnífica ocasió perquè la gent s’expresse i faça sentir la seva opinió. També clama perquè els partits tracten els electors com a ‘persones intel·ligents i afavoreixen l’encontre i el debat i amb la societat civil’. Finalment, crida a participar en massa a les eleccions bo i apel·lant ‘al sentit cívic del poble valencià’.

Per les entitats signants del manifest, aquestes eleccions tenen algunes característiques que les fan peculiars, ‘fonamentalment pel fet d’estar emmarcades per realitats que han alterat per complet algunes de les certeses sobre les quals s’ha desenvolupat la democràcia valenciana’. I exigeixen als partits: l’enunciat de mesures precises perquè recuperen la credibilitat les institucions valencianes, el compromís d’encoratjar la participació a les eleccions, la renúncia a usar les institucions en les quals es governa per a beneficiar el mateix partit durant les eleccions, la formulació de propostes concretes per al manteniment de l’estat del benestar al País Valencià i la inclusió de propostes precises per a incrementar la participació ciutadana en tots els àmbits, com a una forma imprescindible per a donar un contingut més complet i quotidià a la democràcia que, en cas contrari, pot aparèixer com incimpleta o minvada.

El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha explicat a VilaWeb que les entitats aplegades dins del Moviment Cívic Valencià ja feia força mesos que debatien sobre la importància d’aquestes eleccions en tant que peculiars. Per això, aquestes mateixes entitats finalment decidiren de documentar en un manifest totes aquestes reflexions amb el propòsit que esdevingueren una consinga transversal, sorgida d’una bona representació de la societat civil i per a tota la societat valenciana.

Font: VilaWeb

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s