EL GOVERN SOCIALISTA REBAIXA L’IRPF PER AL NESPRO DES DEL 0.37 AL 0.07

El nespro i l’alvocat es beneficien d’aquestes reduccions fiscals aplicades pel Ministeri d’Economia i Hisenda.

També els cítrics voran reduït l’índex fins al 0.09

El Govern Socialista que presideix José Luis Rodríguez Zapatero ha emès una ORDRE EHA/1034/2011, de 25 d’abril, per la qual es redueixen per al període impositiu 2010 els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d’estimació objectiva de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) per a diferents activitats agrícoles entre les quals es troba el cultiu del nespro.

Referent a això, el Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i Marí ha emès informe pel qual es posa de manifest que durant 2010 s’han produït circumstàncies excepcionals en el desenvolupament de les activitats agrícoles que aconsellen fer ús de l’autorització de la Ministra d’Economia i Hisenda, Elena Salgado.

Es tracta d’unes reduccions fiscals que aconsegueixen a la majoria dels cultius d’Alacant que van patir al llarg del passat any multitud de circumstàncies d’extraordinària índole, des de climatològiques (pluges persistents amb inundacions, gelades i pedres) fins a plagues i malalties, així com crisis de preus i increment generalitzat dels costos de producció. Per exemple, els cítrics passen del 0,26 al 0,09, els fruiters del 0,37 al 0,13, les hortalisses del 0,26 al 0,09 (i en alguns casos encara baixa més), el nespro del 0,37 al 0,07, el raïm de taula del 0,32 al 0,06, el raïm de vi del 0,26 al 0,06, l’olivera del 0,32 al 0,16, la magrana del 0,37 al 0,07, i l’ametla del 0,26 al 0,13.

Cal felicitar i agrair també a tota la Junta Directiva de la Cooperativa Ruchey i al seu president Alejandro Galiana la labor que han desenvolupat durant aquests anys en aquest tema aconseguint tots els anys reduccions importants en aquesta estimació.

D’aquesta forma, en primer lloc, l’article 1 d’aquesta Ordre aprova la reducció dels índexs de rendiment net aplicables en 2010 per les activitats agrícoles i ramaderes afectades per circumstàncies excepcionals, les quals es localitzen en determinades zones geogràfiques.

 

 

     Termes municipals de la comarca de:

                         La Marina Baixa

Fruits no cítrics: Nespro/nyespro

 

Fruits cítrics

 

Fruits subtropicals: Alvocat

 

0,07

 

0,09

 

0,07

Anuncis

Un pensament sobre “EL GOVERN SOCIALISTA REBAIXA L’IRPF PER AL NESPRO DES DEL 0.37 AL 0.07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s