FINALITZEN EL GASODUCTE ALACANT-ALTEA

Alguns dels participants en la visita ahir a Finestrat. Foto: David Revenga

Gas Natural Cegás ha conclòs les obres de construcció del gasoducte Alacant-Altea que permetrà la implantació del gas ciutat en dotze municipis de les comarques de la Marina Baixa i L’Alacantí, segons va informar el director de l’empresa, Roberto Càmera, qui ahir havia d’inaugurar les obres en companyia del conseller d’Infraestructures, Mario Flores, encara que finalment aquest no va assistir i els tècnics es van limitar a una visita a la instal·lació situada a Finestrat, davant la impossibilitat de realitzar la inauguració per estar en precampanya electoral.

A aquesta xarxa troncal que ja està finalitzada hauran d’unir-se ara les diferents ramificacions que connecten cada municipi amb aquest gasoducte principal. Aquestes obres, cadascuna d’elles independent, amb adjudicatàries diferents i terminis dispars, corren diferent sort en cada localitat. La Vila Joiosa es preveu com un dels primers municipis que rebrà subministrament, al costat del Campello, mentre Benidorm segueix pendent d’executar la seua xarxa interior des de fa anys.

La conducció central Alacant-Altea, de 65,1 quilòmetres de longitud i una inversió de 17,3 milions d’euros, és el primer pas que permetrà l’accés al subministrament de gas continuat a uns 300.000 habitants, segons va explicar el portaveu de Gas Natural Cegás. També proveirà a tot el sector terciari, que ve reclamant històricament una millora en les infraestructures energètiques comarcals, principalment des del sector turístic.

Retards a Benidorm
Hosbec insta a l’Ajuntament de Benidorm a “no posar més obstacles” per a executar el ramal

En aquest sentit, el president de la patronal hotelera Hosbec, Antonio Mayor, va alertar ahir que el gasoducte recentment conclòs “és la vena aorta però si no arriba al cor ni a la resta del cos no serveix de res”. Mayor va lamentar que “a Benidorm portem 6 o 7 anys espentant a veure si fem la conducció de la ciutat” i va instar a l’Ajuntament a “ser més intel·ligent i més flexible” i a “no posar més traves” per a l’execució de la xarxa interior local.

El portaveu hoteler va destacar que el gas natural “és més eficient i més ecològic que l’energia que gastem ara” i va recordar que “fa quatre o cinc anys, quan hi havia més diners i més optimisme econòmic, van deixar escapar l’oportunitat”, ja que “l’Ajuntament va demanar unes compensacions econòmiques a l’empresa” adjudicatària, en aquest cas Iberdrola, “que eren impossibles d’atendre”. Mayor va criticar els obstacles amb que s’ha trobat la concessionària de la gasificació interior del municipi per a executar una xarxa “que haguera servit per a modernitzar Benidorm perquè la tecnologia és el futur d’una ciutat”. Així, el president de la patronal va fer una “crida als polítics, perquè es posen les piles” perquè “hi ha coses que han de fer-se sí o sí”.

Per la seua banda, des del govern municipal de Benidorm van explicar ahir que el pla de gasificació local ha estat modificat perquè “no s’havia planificat bé el punt de connexió” i existien discrepàncies tècniques entre els plans d’Iberdrola i els de Gas Natural Cegás, és a dir, entre la xarxa interior i el gasoducte troncal al que ha d’unir-se, segons va puntualitzar el regidor d’Urbanisme, Jaime Llinares. Aquest va afegir que “el que s’ha fet ara és desbloquejar el projecte”.

“Columna vertebral”

El canal Alacant-Altea serà la columna vertebral per a fer arribar el gas ciutat o reforçar la xarxa dels municipis de Mutxamel, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d’Alacant, El Campello, La Vila Joiosa, Finestrat, Benidorm, La Nucia, Polop, l’Alfàs del Pi i Altea, segons va detallar el portaveu de Gas Natural Cegás, que va afegir que “treballant sota el criteri de la taca d’oli ens estendrem posteriorment a totes les poblacions” d’aquestes dues comarques.

La primera població que rebrà el subministrament serà El Campello, ja que, encara que la concessionària, en aquest cas també Gas Natural Cegás, està encara pendent de la llicència municipal, té “previst que aquest mateix mes o el mes que ve” començarà “ja a gasificar”, va destacar el seu portaveu. Segons va informar l’empresa, La Vila Joiosa serà el següent municipi a rebre subministrament, en un termini previst per al pròxim mes de juny.

El director de Gas Natural Cegás, Roberto Cámara, va explicar que el traçat del gasoducte Alacant-Altea discorre paral·lel a les autopistes i que per a la seua execució “s’ha cercat el camí de menor afectació per als propietaris” aconseguint la “xifra rècord de 350 afectats”, que “és realment baixa per a una conducció d’aquestes característiques”. Així mateix, el responsable de la concessionària ha indicat que “el traçat ha requerit un gran nombre de passos especials, un total de 66” doncs ha hagut de salvar “autovies, barrancs i trams de ferrocarril”. Cámara va destacar a més que aquest és el “projecte més important dels últims tres anys i un dels més importants d’Espanya”.

El director de l’empresa va informar que en l’actualitat en la província d’Alacant, “tenim 85.000 punts de subministrament connectats” i la previsió és aconseguir els 100.000 el pròxim any. Així mateix, va detallar que el pla d’expansió de Gas Natural Cegás compta amb 9 milions d’euros per a passar dels actuals 1.800 quilòmetres de xarxa als 2.000 quilòmetres en el pròxim any.

Font: Información

Anuncis

5 pensaments sobre “FINALITZEN EL GASODUCTE ALACANT-ALTEA

  1. he leido varias veces el articulo por si aparecia el nombre de Callosa d´en Sarria como uno de los pueblos que podran beneficiarse del gas ciudad y no he logrado encontrarlo, donde estaria Batiste que no ha logrado que el gas atraviese el puente .

  2. Ay chato, chato. Que no saps que el gaseoducte de Callosa va pel forat de Bèrnia en companyia dels “camions” de bitllets Bin Laden? Bo, ara ja no hi hauràn bitllets Bin Laden, no? Ni per a Callosa tampoc?

  3. L’Ajuntament de Callosa no ha fet res per a que el gasoducte arribe al poble. De nou som l’últim pet de l’orgue. Necessitem un Ajuntament nou, compromés i decidit.

  4. Fa menys de un mes l’ajuntament de Callosa va enviar als promotors del projecte de la linea de gas per a Callosa unes deficiencies, entre altres que la terminal del gaseoducte la volien posar sobre una zona verda del poble, per lo tant ilegal. Cualquiera que vullga en volta de remugar sense saber pot muntar a l’area d’urbanisme i vore el projecte de la linea de gas. Salutacions a tots…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s