EL TRIBUNAL DE COMPTES DETECTA UN POSSIBLE DESCOBERT DE MÉS DE 500.000 EUROS AL CASTELL DE GUADALEST

El ex alcalde del PP podria ser responsable patrimonial per irregularitats en pagaments a treballadors municipals i en la recaptació del museu i el pàrquing

El ex alcalde popular del Castell de Guadalest, Juan Bautista Balaguer, podria haver contret “responsabilitat comptable” per una sèrie d’irregularitats produïdes en la gestió dels comptes municipals entre 2004 i 2007, durant la passada legislatura. Així ho ha advertit el Tribunal de Comptes segons una citació publicada ahir en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) i que adverteix que segons les conclusions del “judici comptable”, el govern de l’ex primer edil hauria deixat un “possible descobert” de 526.044 euros, tal com va confirmar també ahir l’actual alcaldessa del Castell de Guadalest, la socialista Trinitat Amorós. Balaguer va ser alcalde del municipi entre 1979 i 2007.

Les presumptes anomalies comptables que s’estan investigant al Castell de Guadalest apuntarien en dos sentits. En primer lloc, el Tribunal de Comptes ha detectat al llarg del procediment “irregularitats en la recaptació i control de les taxes d’utilització de l’aparcament municipal així com de l’accés a la casa museu Casa Orduña” al llarg de tres anys. La xifra presumptament defraudada en aquesta gestió se situaria prop dels 490.000 euros, segons va assenyalar Amorós. El tribunal pretén esbrinar si aquesta quantitat mai va arribar a ingressar-se en les arques municipals.

La resta de la quantitat -uns 30.000 euros- obeiria a les possibles anomalies realitzades per pagaments a treballadors municipals en 2006. En aquest cas, es tractaria de dilucidar si es van abonar en dues ocasions les nòmines dels empleats.

En els dos casos (en les quanties dels quals ja estan inclosos els interessos), Balaguer es podria convertir en responsable patrimonial subsidiari, si bé en la qüestió dels pagaments als treballadors també estarien implicats en el mateix sentit l’ex interventor i l’ex secretari municipal. De fet, el que ha acordat ara el Tribunal de Comptes és un “procediment de reintegrament per abast” per a establir si Balaguer i els dos tècnics municipals han de retornar aqueixes quantitats. En aquest sentit, dóna un termini de 9 dies perquè totes les parts es personen amb la finalitat de demandar el manteniment d’aqueixa responsabilitat comptable o manifestar la seua oposició a la mateixa.

A la fi de 2009, i per indicació del propi Tribunal de Comptes, l’Ajuntament del Castell de Guadalest va decidir traslladar el cas a la Fiscalia Anticorrupció, que investiga si s’han comès delictes penals.

Font: Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s