LA CV-70 AL CASTELL DE GUADALEST TORNA A ENFONSAR-SE AMB L’ARRIBADA DE LES PRIMERES PLUGES

Els veïns estan alarmats davant la possibilitat de passar una altra llarga temporada amb la carretera tallada després de les pèrdues i trastorns patits per la mateixa raó en 2010

Indignats i alertats davant el que aquest nou succés pot oferir a l’economia de la vall del Castell de Guadalest. Així estan els seus veïns i comerciants, els quals despús-ahir no eixien d’una desesperançadora sorpresa en descobrir que el tram de la carretera CV-70 que els uneix amb Polop, La Nucia i Benidorm, a l’altura del punt quilomètric 36, havia tornat a enfonsar-se amb l’arribada de les primeres pluges fortes. El desconsol no era per a menys.

La mateixa circumstància la van viure al gener del passat any. La seua conseqüència va ser tenir tallada durant més de tres mesos aquesta carretera, principal vial que els nodreix de turistes (fent-los perdre fins i tot la temporada de Setmana Santa). El motiu va ser que aquelles obres de reparació del ferm semblaven no tenir data de començament fins que per fi van arrancar al maig. En aqueixa data, el conseller d’Infraestructures, Mario Flores, va visitar el lloc. En arribar va excusar la tardança a iniciar-se els treballs en “la complexitat del projecte” que havia pensat per a evitar problemes similars en el futur, després d’analitzar els moviments d’aigües de les muntanyes de la zona.

El citat projecte va suposar una inversió d’1,2 milions d’euros. I la incidència que no tornaria a ocórrer va succeir ahir.

Exactament en el mateix tram en el qual no fa ni un any finalitzava aquella execució, les pluges han tornat a trencar la carretera. L’única diferència és que el primer incident es va produir després d’unes pluges torrencials que van arribar a superar els 320 litres per metre quadrat i que en aquesta ocasió, segons van apuntar ahir des de la pròpia Conselleria, va caure menys de la meitat (150 litres).

Ahir els veïns van qualificar de “vergonya” l’arranjament “definitiu” realitzat davant el resultat, “perquè a molts ens altera la vida diària a l’hora d’anar a treballar i accedir a serveis bàsics” (amb la carretera tallada els alumnes també han d’ajustar horaris per a acudir als centres de Callosa i La Nucia). “I ni que dir ha d’afecta moltíssim als negocis”.

En aquest sentit es va pronunciar ahir, Rafael Sales, president de l’associació de Comerciants del Castell de Guadalest. “Per a nosaltres aquest incident arriba en el pitjor moment, quan arriba el bon temps que és quan comencen a venir mes visitants”. “L’última vegada ens van deixar sense carretera durant molt de temps, tres mesos en els quals quasi vam estar tancats. Quasi ningú pujava ni baixava, per un arranjament que ens van prometre es va fer perquè no tornara a ocórrer… fins ara”.

De moment el tram no ha estat tallat al tràfic. Després de l’enfonsament la Conselleria d’Infraestructures va manar col·locar un semàfor en aqueix punt per a regular la circulació alternativa en ambdós sentits. A més, fonts de la institució autonòmica van explicar també que els enginyers van acudir ahir mateix al lloc per a avaluar els danys, avançant que el pla és “reposar tota l’escullera aquest mateix cap de setmana, emplenant tot el que estiga malament”.

 

La solució definitiva, segons el conseller

Al maig de 2010 el conseller Mario Flores va visitar l’accidentat lloc. Allí, qüestionat per la falta d’informació emesa des de la Conselleria i de la qual es van queixar veïns i alcaldes, Flores es va disculpar aclarint que tal vegada si s’hagueren començat abans les obres “no s’hauria donat amb una solució definitiva. Ara ja sabem el que cal fer per a evitar nous episodis”.

Font: Diari Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s