CÀMERES PER A LA VIGILÀNCIA EN CALLOSA: NOU DEBAT I NOVA ENQUESTA

Signatura del Projecte

El projecte Prometheus, presentat el 22 de maig del 2008 per Alfonso Berenguer i Óskar García, regidors de Trànsit i Noves Tecnologies respectivament, ja ha estat aprovat pel Ministeri d’Administracions Públiques del Govern Central amb un pressupost de 214.000 euros.

Segons declaraven els regidors en el periòdic gratuït d’Ací: “Hemos apostado por la tranquilidad de los callosinos y su seguridad (…) es importante para el desarrollo de nuestro municipio”.

És sabut que a La Nucia ja existeix un sistema similar de càmeres que està instal·lat per tot el terme: entrades al nucli urbà per Altea, Callosa, Benidorm i Alfàs, i a totes les redones que donen també accés a les innumerables urbanitzacions de la localitat.

En canvi, a Callosa estaran, pràcticament, totes les càmeres instal·lades al nucli urbà. Segons el projecte hi haurà una primera fase on s’instal·laran 18 càmeres a llocs com les Quatre Carreteres, Carretera d’Alcoi, Carretera de Bolulla, Carretera d’Alacant… fins a finalitzar amb unes 40 càmeres aproximadament. El Centre de Control i Monitorització estarà situat al Retén de la Policia Municipal “que permitirá supervisar en tiempo real el tráfico diario de Callosa d’en Sarrià, así como anticiparse a posibles accidentes o infracciones que se comentan ya que parte de las cámaras, contarán con una aplicación para el análisis y reconocimiento de matrículas, que permitirá a los agentes callosinos saber en tiempo real si algún vehículo incluido en las listas de las fuerzas de seguridad del estado está circulando por el municipio”, afirmaven Alfonso Berenguer i Óskar García.

Des de Callosa Digital ens agradaria seguir sabent les vostres opinions sobre aquest tema. Per això obrim un nou debat i una nova enquesta i vos animem a participar.

Anuncis

25 pensaments sobre “CÀMERES PER A LA VIGILÀNCIA EN CALLOSA: NOU DEBAT I NOVA ENQUESTA

 1. Xarxa de càmeres de control del trànsit a Callosa? La gran conurbació Callosa-Gines? No ho entenc … què passa? Si Bernabé posa càmeres a la Nucia, Callosa en posa el doble?

  A més, quina agonia ja amb el “control” i les cameretes dels nassos, d’ací no res, no et podràs tirar un pet sense que se l’olore la policia. Em recorda tot cada vegada més al llibre “1984″.

 2. A mi no hen pareix mal, que posen cameres de seguritat sempre que estiguen al servei també del ciutata.
  Donat que a mi personalment, m’han pegat un colp al cotxe a la plaça del Ajuntament, alli hi ha una camera en la cual es queda registrat.
  Pero clar cuant vaig anar a buscaro ningú sabia con fer-la funcionar, per vore els imatgens de entre una y tres hores que el cotxe va estar aparcat.

  Cameres si pero pera fer-les servir, pues si sols serveixen per de dins de la comisaria vore qui pasa al moment per la plaça, clar está que seria millor que patrullaren pels carrers.

 3. Estic en contra del control que les administracions públiques volen imposar a la ciutadania, entre elles la col.locació de càmeres no se sap molt bé per a què i per a qui. Però, a banda, als que esteu d’acord, penseu que gastar 214.000 euros en càmeres és lo més prioritari? No penseu que hi han altres coses més importants abans? Estem tan bé en camins rurals, en carreteres, en educació, en serveis, en infraestructures…, per malgastar eixos diners?

 4. Hola María. La cámara que hay actualmente instalada en la Pza. de España es una webcam que pertenece a la Red de Webcams Turísticas de la Comunitat Valenciana. Estas cámaras están gestionadas y mantenidas por la Agència Valenciana del Turisme y por casos anteriores que hemos consultado similares al tuyo, nos han comentado que las imágenes no se guardan, si no que se van superponiendo unas a otras continuadamente. Por otra parte, el refresco de fps es muy bajo con lo que no hay garantía de que todo quede bien registrado. Te cuento todo esto porque esta webcam fue solicitada para que Callosa tuviera una ventana online al mundo, pero son ajenas en su gestión y uso al Ajuntament. La nueva red de cámaras municipal permitirá supervisar el tráfico, sus incidentes y arrojar luz en casos como el que comentas, que ocurre más frecuentemente de lo que sería deseable.

 5. Senyor regidor, vosté ens pot assegurar que les imatges que capten aquestes cameres no poden ser utilitzades per altres qüestions? S’ens ha acabat la llibertat? El que està clar és que el ciutadà pot tindre la impresió que algú pot estar vigilant. I aixó, per a mi i per a molts, es entrar en la privacitat i intimitat del ciutadà.
  I no tenen altres coses per a escalfar-se el cap? No hi han més prioritats en aquest poble?

 6. No m’agrada en absolut el concepte de vigilancia dels carrers amb video camara. Tots som sospitosos??? Hem de tractar al vei com possible delinquent del que hem de salvaguardar-mos????
  Callosa es un poble tranquil, som veins, callosins o inmigrantes: veins!!!
  Per que no invertim eixos 214.000 € en projectes socials, educació dels xiquets, en activitats o recursos d’oci alternatiu per a joves, en arreglar els espais publics, plaçes, carrers, en festes al aire lliure, en milloras de vivendes…..Se me ocorren mil inversions necessaries. Que els municipals pasejen pels carrers per ajudar als veins, que siguen agents d’ajuda, que vigilen les zones mes sol.litaries…. que ens facen sentir que estàn per ajudar-nos, per acompanyar-nos, per estar mes tranquils…..Pero que no ens vigilen, que ja som grandets!!!!

 7. Lamento decir que creía que estaba interviniendo en una web con el suficiente criterio y respeto como para no decir cosas como “Segons declaraven els consejals en el panflet de l’Ajuntamet d’Ací” No se porque se entra en este tipo de juicios de valor y me da la impresión de que a alguien le ha traicionado el subconsciente. Como digo, y visto el panorama, no voy a entrar en un debate, pero sí creo que es necesario que quien visite este site sepa de primera mano, en este caso por la mia como uno de los responsables de la parte técnica de la propuesta, la información que se muestra de manera incorrecta:

  1) Es un proyecto para la vigilancia y supervisión del tráfico urbano y mejora de la seguridad vial. Quien hable sobre cámaras de videovigilancia tipo “gran hermano” como ocurre en Londres está tirandose a una piscina sin agua, entre otras cosas porque la Ley no lo permite. Seriedad con este tema, por favor.

  2) Ley de Protección de Datos Personales: Es un proyecto que es APROBADO Y AVALADO por el Ministerio y perfectamente válido para el fin de seguridad vial que persigue, presente en cada vez más ciudades de nuestro entorno y país.

  3) El proyecto es una evolución del Prometheus y las cifras del número de cámaras, lectores, etc.. al igual que las ubicaciones que se citan no son correctas y además han sido reestudiadas y actualizadas.

  Como digo, no voy a entrar en el debate que se genere ni a volver a intervenir, pero me gustaría que se tengan en cuenta estos datos que les aporto.

  Muchísimas gracias por permitir expresar mi comentario.

  Óskar García.

  • Moltes gràcies per participar en el debat. Demanem disculpes pel judici de valor realitzat en la redacció de la notícia, qüestió que hem procedit a solucionar. Pel que fa a les dades, totes elles han estat obtingudes de diversos mitjans de comunicació i de fonts oficials. A dia de hui no s’han fet públiques les noves dades ni les ubicacions definitives. Pot fer-nos arribar la informació actualitzada contactant amb nosaltres. Moltes gràcies.

 8. Att. Oscar,

  L’objectiu de les càmares a Londres és el mateix que es proposa des de l’Ajuntament de Callosa, i no pretenen ser un gran germà (explícitament). Encara que jo no soc una gran fan del control de les càmares, a Londres encara poden justificar-ho per el número de hàbitants, volum de tràfic, bla,bla, bla…
  ¿Quants mils de desplassaments desde outer Callosa a inner Callosa justifiquen gastar-se eixos mils de euros? ¿És que no hi ha prou policia local? Igual vindria be contractar-ne alguno més, aixina de passo baixa el número de parats…

  Per cert, ¿quina empresa posarà les càmares?

 9. Jo el que no veig normal és que per part de l’Ajuntament i especialment per part dels responsables d’aquest projecte no s’haja informat a la població sobre el projecte i el seu desenvolupament. Pel carrer ningú sap res i ningú ens informa. Al menys callosadigital ens posa al corrent d’alguna cosa i no el pamflet de l’Ajuntament (com a Òskar tant li molesta que li diguem). A més, estic d’acord amb Begoña: com van a posar càmeres a Callosa sent tant menuda? Segur que és per controlar el tràfic?

 10. Pues la veritat es que en el programa del PP estava el tema de les cameres, com supose que no ho haureu lligit (perque sou votants de un altre partit) pues no heu sabieu. El d’açi pareix el panflet de l’ajuntament…. al igual que el callosadigital es el panflet del pspv-psoe de Callosa. Per cert, mola vore com la persona que ha registrat el domini ha posat com ha domicili fiscal del domini la mateixa direcció que la sede del pspv-psoe.

  Jo propose que feu una plataforma con la del parc del llaurador, que diga, NO A LES CAMERES DE TRAFIC. La feu com la que ja n’hi ha… sense polititzar, jojojo, on la presidenta es la cuña del ex-alcalde y el portaveu el ex-alcalde.

  • Sí, l’adreça del resgistre és:

   “Quatre Carreteres, 03510 Callosa d’en Sarrià (Alacant).”

   Crec que files massa prim afirmant que haja de ser la seu del PSPV-PSOE, encara que jo tampoc no ho descarte. Quantes persones viuen a la plaça de les Quatre Carreteres?

   Li farem un “whois” al diari d’Ací a vore que ens ix … “Edifissio La Vergüensa”, pot ser?

   Un que passava.

 11. Ho siga, que per tu la destrucció del parc i posar càmeres per el poble és solament qüestió de política, no? Els ciutadans, com a bons ciutadans em de baixar el cap i callar, i Si no, estem fent política. És així com va la cosa?

 12. Un apunt:
  “Cualquier sociedad que renuncie a un poco de libertad para obtener a cambio algo de seguridad, no se merece ni la una ni la otra, y acabará perdiendo ambas” Benjamin Franklin.

 13. Trobe que en moments de crisi en qué els diners són escassos s’hauria de pensar molt bé quines són les prioritats d’un poble. No crec que la vidio-vigilància siga urgent, encara que estiga en un programa electoral.

 14. És sabut que els sistemes de vídeo-vigilància s’estan convertint en “un mal necessari” a les grans ciutats. Es justifica la seua introducció com alguns dels comentaristes diuen, com a mesura dissuasòria per als lladres de carteres i la delinqüència en general.

  El problema és que no se’n parla de que aquests sistemes només redueixen els delictes en un 4% de mitja (n’hi ha articles que parlen sobre açò en la literatura científica, com ara [Senior et al. 2008: “Blinkering surveillance (…)”]).

  Si creiem les xifres que aboquen els articles científics sobre el tema, i si suposem que a Callosa n’hi ha 100 delictes l’any, i en llevem 4, seguim tenint-ne 96, però amb 214.000 € menys.

  Per què no gastem eixos diners en alguna cosa de més trellat? Per exemple, en un casal per als joves? En alternatives de lleure per a col·lectius de joves amb perill d’exclusió? De manera que no estiguen bambant pel carrer i aprenent models de conducta que poden fer-los acabar cometent certs delictes?

  La delinqüència també s’evita amb la prevenció, o amb la contractació de personal competent, o amb la millor coordinació dels mitjans existents, etc. Comprant-li càmeres a l’amic de torn, i fent-nos una foto, no ajudem a resoldre el problema.

 15. Bé xics i xiques, ja tenim el cartell a les Quatre Carreteres! Això és que va avant el projecte… Jo seguisc pensant que açò és una salvatjada! Per què no s’han gastat eixos diners, eixa subvenció, en tecnologia per als ciutadans i ciutadanes de Callosa com ara en ordinadors per als col·legis o la biblioteca? O en internet rural? O en el que siga més necessari que aquestes càmeres que pense no ho són gens.

 16. Hola a tots,

  Jo crec que per regular el trànsit a Callosa (si aquesta és l’arrel del problema) el que s’ha de fer és:

  POSAR MULTES ALS QUE APARQUEN EN DOBLE FILA I ALS QUE ES PAREN A XARRAR AMB EL COTXE QUE VE EN EL SENTIT CONTRARI.

  El centre del poble en hora punta es col·lapsa que ni que fora Hollywood!

  Ahí queda.

  Ah! I felicitar a callosa digital, gràcies! Estic més al dia del poble que mai!

 17. Senyor regidor, oskar. Es veritat que també van càmeres al interior de edificis públics? A la plaça del Llauradpr? A les escoles ? Ara també defensa que és per al trànsit dels cotxes? o quina explicació dona ara? Supose que no contestará, però espere que la gent reflexione un poc.

 18. Quina transparència més bonica que té l’Ajuntament! Ningú sabem res de res. Els ciutadans anem super informats amb el d’Ací, eh? Es pot saber perquè si hi ha una subvenció encara no estan posades les càmeres (que personalment ja he dit que no crec que siguen necessàries)? O sí que estan posades ja? No sé… però, algú ho sap?

 19. Elo, puc informar-te d’algunes camares que jo he vist i que estan posades en llocs “super transitats i perillosssissims”, com el parq del Llaurador, la placa Madre Amalia, l’entrada a l’Institut, a l’Almedia, a l’Escola Infantil, a la carretera d’Onaer, que tot el mon sap el perill que té!!!!!!!! a les Quatre carreteres n’hi han dos, serà per al que puja i per al que baixa…. Com veus, una inversió ben feta!!!!! Quan jo era jove es deia allò de
  “los maderos cuidan de nuestra seguridad!!!!

  • Eva, ja les he vistes. Quina tranquil·litat, de veres. Des de que estan les càmeres me siento más fino i seguro. No vos passa? Ara puc pujar a cavall, anar al cinema (de Callosa, clar!), saber a què olen els núvols…. és a dir, MARAVILLOSO! (vos sabeu l’acudit? segur que sí)

 20. Retroenllaç: JA ESTAN INSTAL·LADES LES CÀMERES DE VÍDEO VIGILÀNCIA A CALLOSA « Callosa d'en Sarrià Digital | Notícies | Actualitat | Opinió | Marina Baixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s