RÀDIO SARRIÀ: MOR LA VEU DEL POBLE?

Ràdio Sarrià

Ràdio Sarrià

Ràdio Sarrià és una emissora que va nàixer ja fa més de 18 anys. En els seus inicis va ser una associació, anomenada Associació Sarrià, de veïns i veïnes de Callosa d’En Sarrià qui, interessats per col·laborar i fer una ràdio local i cultural, la van fundar. La seua voluntat era la de difondre la cultura i els costums del municipi.

Però, al 2007, aquesta associació va abandonar la gestió de la ràdio cedint-la a una altra anomenada Asociación de Medios Radiofónicos de Callosa d’En Sarrià.

Des de llavors Ràdio Sarrià ha anat canviant, deixant aquella idea original de ràdio del poble i per al poble per a convertir-se en una ràdio partidista, on el castellà és la llengua vehicular, deixant de costat la llengua del poble. Però no solament això, sinó que a partir del 2009 entra a formar part del grup Intereconomía, cadena de mitjans informatius clarament situats el més a la dreta de la política espanyola, formant la Delegació d’aquest grup a la Marina Baixa.

L’actual director de Ràdio Sarrià és Darío Samaniego, qui, a més a més, és el secretari de comunicació del PP local i el secretari personal de Batiste Saval, actual alcalde de Callosa.

Callosa Digital s’ha posat en contacte per escrit amb els tres partits amb representació a l’Ajuntament: PP, PSPV-PSOE i BLOC, per a conéixer la seua opinió i la valoració que fan de la situació actual de Ràdio Sarrià. A continuació us deixem les valoracions de PSPV i BLOC, que sí que han respost a la nostra petició. En canvi, el PP local no ha donat cap resposta. Des d’ací els tornem a convidar a participar al debat.

El BLOC i el PSPV critiquen que Ràdio Sarrià s’haja convertit en un altre mitjà de comunicació que,  a l’igual que fa el diari gratuït D’Ací, manipula conscientment l’opinió dels ciutadans de manera que  no hi ha pluralitat.

Segons el BLOC, el grup Intereconomía és “un grup mediàtic que, des de Madrid, posa veu a un ideari polític molt concret: en contra de l’avortament, pels valors de la família i vetlar per la unitat d’Espanya. Ideari que ens recorda uns temps de fanatisme i de totalitarisme.”

Per la seua banda, el PSPV callosí es pregunta “com Dario Samaniego i José Chacón (arquitecte tècnic contractat per l’alcalde del PP al nostre Ajuntament, que també cobra vora 3.000 euros mensuals més altres treballs com Samaniego) han fet per apoderar-se de la ràdio amb el consentiment (o no) dels socis. El què està clar és que ara és una ràdio comercial més, amb una línia editorial que marca el PP i el nostre alcalde. Fins el punt que al 2010 han desaparegut els més de 5.000 euros que el PP li donava de subvenció directa i ara passarà segurament a cobrar la publicitat (com altres ràdios i mitjans de comunicació). Hi ha que afegir que el mateix val per al pamflet D’Ací que dirigeix el mateix grup”.

A més a més, el PSPV ha sol·licitat per escrit i va preguntar en un dels plenaris per la situació legal d’aquesta ràdio del Grupo Intereconomía, la llicència del local, la llicència per a emetre, qui són els responsables, etc., però a dia de hui encara no han estat contestades totes aquestes preguntes.

Des de Callosa Digital volem saber l’opinió de tots els veïns i veïnes pel que a partir de hui s’obri una nova enquesta en la que ens agradaria que tot el món participés. Dóna’ns la teua opinió sobre aquest tema.

Anuncis

12 pensaments sobre “RÀDIO SARRIÀ: MOR LA VEU DEL POBLE?

 1. no els importa el més mínim la gent de callosa… ja comencen a emetre per a tota la marina per a intentar controlar-ho tot.

  Radio Sarrià està plena de mahometanos!!

 2. Estic d’acord. No és una cosa que hagen fet pensant en la gent del poble, no té sentit, no ens beneficia en res, no ens aporta res als callosins/nes. Però tal volta sí aporte “coses” a l’Ajuntament, a banda d’intentar que tots pensem de la mateixa manera, o siga, que ens fem de la dreta més fanàtica! Quina poca vergonya!

 3. Segueix la linea del PP a la Comunitat valenciana: control i manipulacio dels mitjans de comunicació i censura a les veus discrepants.
  Això te un nom: totalitarisme.
  O altre nom: dictadura.

 4. Controlar els mitjans de comunicació són una manera molt útil i efectiva de difondre propaganda política i de dominar la opinió pública i social sota el nom de INFORMACIÓ i COMUNICACIÓ. Hem arribat a un punt en què el significat d’aquests termes s’ha tergiversat i degradat tant, que avui en dia moltes vegades acceptem en els ulls tapats qualsevol notícia com a certa i vertadera sense apenes contrastar o inquietar-nos per buscar altres possibles punts de vista.
  Aquest, crec que és vertaderament el problema. Resignar-nos i admetre com a certa la “Informació” que ens arriba de qualsevol (o de la majoria) dels “mitjans de comunicació” que trobem a la nostra comarca, i si més no, arreu del País Valencià, és un vertader auto-engany!
  Sincerament considere que la notícia vertadera, la veritat en la informació, no existeix. El què sí que existeix és l’objectivitat. Si aquest valor no es té en compte, i el públic que consumim la Informació, tampoc l’exigim, doncs acabem trobant-nos amb periòdics com “D’Ací”o ràdios com “Radio Sarrià”, que inevitablement acaben agranant cap a casa, i una vegada més, amb diners públics.
  Així que gràcies a Callosa Digital per fer pública aquesta notícia i per donar una veu contrastant al poble i a la Comarca.

 5. Açò sol passar quan el PP està al poder. Ací a Altea també ens va passar igual. 12 anys manant del poble i destrosant-lo, i a més encara treien temps per manipular des de Ràdio Altea i per a crear un pamfleto semanal dirigit per la germaníssima de l’Alcade i amb el nom d’Altea Diario..
  Afortunadament la manipulació de la ràdio va acabar al 2007 quan el PSPV va entrar al Govern, la mala sort és qu encara tenim que suportar les mentides i manipulacions que és verteixen des d’Altea diario..

 6. Què passarà amb Radio Sarrià quan l’alcalde perda poder? Es quedaran els seus lacayos en Callosa treballant pel poble i per Radio Sarrià? o per contra, deixaran el pastelón perquè uns altres l’hi mengen? Es deixaran els comptes sanejats? Pegaran a fugir? Pel que he llegit, tant Samaniego com Chacón s’en duen una pasta de l’Ajuntament.

 7. El PP de Callosa no fa res extraordinari, tan sols segueix la línia general del partit: censurar fotografies, manipular la informació com fa Canal 9, afavorir les escoles privades, impedir que els xiquets tinguen ordinadors a l’escola,…. tot va en la mateixa línia: desculturitzar a la població per fer-la cada vegada més manipulable.

 8. L’altre dia vaig coneixer que Ràdio Sàrria fa temps que esta en mans de Ferri i de Cessar. Jo pensava que no emetia perquè Chacon i Dario ja no feien res. Però pareix que no és així. Que ells han decidit agafar el seu camí amb un altre dial. Inclos m’han dit de primera mà que Ferri ha arribat fa temp a un acord i es porte això de l’associació Sàrria a una altra part. És curiós que el 106.0 no se sent des de fa molts mesos. M’ha dit un pardalet que 6 mesos. Encara sort que ‘los de fora’ matarien la veu del poble. Pareix que Ferri&Co han decidit acabar amb Ràdio Sàrria, L’Associació Sarrià i tot l’altres cosetes. Serà perquè Cessar ja no va en llista del Bloc i le importa una merda el que passe? o perquè Ferri despres de ser socialista ha intentat estar en la llista del BLOC i no li han deixat.Em pareix que quan parlem de la gent de fora, estem tornant 50 anys arrere. Som nosaltres els racistes i no veiem que el món al voltant nostre ha canviat. Mireu Benidorm, l´Alfas o Altea.

 9. Sembla que l’anonimat ha estat sempre la ferramenta dels covarts i traidors per a escampar el verí, que si mes be no dona per matar a tot aquell que es mou al seu voltant, al menys intenten, els traidors vullc dir, fotre i donar pel cul sense cap responsabilitat.

  O dic per un tal Pere i altres que sentèncien així amb comentaris ràncios i despropósits, i posen noms i congnoms al problema de Radio Sarrià sense tindren ni puta idea del que diuen. El cas és que jo pensava que l’estil panfletari de comunicació era cosa del passat, però és clar que no és així “Ferri&Co”, diu el tal Pere que ademés és fa passar com que viu en Altea. “A Cesar com no va en la llista li importa una merda elque passe, i a Ferri després de ser socialista no l’han deixat entrar en la llista del Bloc”.

  Mira, no tinc ni idea de qui eres, però si vas així, estás fent valdre això que tu mateix dius de que “estem tornant 50 anys en darrere” o al menys, tu si que estàs vivint com fá 50 anys, o més.

  Hem fà pensar que deus ser un amargat de certa edat, o un jovenol amb poca experiència que tira per la difamaciò fàcil dels altres, abans que enfrontar la seu pròpia realitat de inmovilisme i negativitat.

  Supose que la gent normal, deu tenir un altra forma de parlar que no la que fas tu. Supose que algú que vol fer burla, o dir coses en un mitjà de comunicació com puga ser Callosa Digital, parlará amb els responsables abans de obrir la boca, però no deu ser eixe el teu estil, per què ningú dels que mal anomenes, ha parlat amb tu ni t’ha contat res del que vens dient.

  I és una llàstima perquè t’en podriem d’ensenyar un muntó del que ha passat, del que va a passar, i del que pronte sentiràs en Radio Sarrià.

  Si algú està interessat de veritat en este tema tindré a be obrir un debat i conversar amb molt bona dispossició.

  Vos asegure que en sé, o en sabem, una miqueta de Radio Sarrià.

  Toni Ferri

 10. Pere, tot el que dius t’ha costat poc de dir, i al mateix temps et desacredita totalment. Si els teus “amics” Dario i Chacón no ens fan ninguna jugarreta més de les seues, promte, molt promte, inclus esta nit, Ràdio Sarrià tornarà al 106.0 de la FM. Per sort, la gent de Callosa em coneix i sap que jo no soc com tu dius, a mi les coses no m’importen una merda. Pot ser tu voldries que tot fora una merda.

  Cèsar Ferrando

 11. César Ferrando ja no va físicament en la llista electoral del Bloc de Callosa; és cert. Però César Ferrando, com ve fent des de l’any 1991 – en què es creà el primer col·lectiu nacionalista a Callosa – pertany al nostre col·lectiu i n’és – i ho continuarà sent – un membre actiu. Les circumstàncies que feren que Ràdio Sarrià caiguera en mans de la ultradretana intereconomia són llargues d’explicar i es necessitaria més d’un comentari per a fer-ho, però que César Ferrando en tinga alguna culpa, això ja et dic – amic “Pere” – que no. Ell continua sent una persona responsable, honesta i treballadora… i del Bloc. El Bloc li dóna suport i confia en ell i en persones com ell per recuperar Ràdio Sarrià. Quan el Bloc tenia responsabilitats de govern municipal, l’Ajuntament va subvencionar Ràdio Sarrià amb un equip informàtic, i ara que estem en l’oposició (per poc temps) el col·lectiu ha proporcionat a esta ràdio un altre equip. I això haurien de fer més persones: posar-se al tall per tal que la ràdio torne a eixir pel 106.0 de la FM.

  Josep Saval
  Secretari Local del Bloc

 12. Ja podeu esoltar de nou RADIO SARRIÀ al 106 de la FM.

  Estem en precari, però malgrat les adversitats i les inclemències del temps, (literalment) tornem a posar la veu en l’aire per al poble i si no més bé, per a la comarca.

  Air va resonar de nou per primera vegada amb música, però esperem que en poc, puguem fer programa normalitzat si no eixen més problemes.

  Em ve de bo, aprofitar la temporada sloganera dels polítics i robar-los els seus misatges de campanya que si be, no crec que després de les eleccions sels hi puga traure res del que ens prometen ara. Així que ens apropiem de ” EL NOSTRE COMPROMÍS ES QUE FEM POBLE, PER AIXÒ CONTEM AMB TU, PER CENTRAR LA RADIO, PER A QUE CALLOSA GUANYE, VOTA RADIO SARRIÀ”

  Estem oberts a la participació.

  Gracies per mantenir este mitjà de comunicació, Callosadigital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s