RECORDAR ENRIC VALOR, EL GUARDIÀ DE LES PARAULES

Enric Valor

Enric Valor

Escriptor, rondallista i gramàtic es va morir el 13 de gener de 2000, ara fa deu anys

Fa deu anys que es va morir Enric Valor, el 13 de gener de l’any 2000. I el 2011 en farà cent del naixement. És per això que institucions i entitats culturals recordaran durant aquests dos anys vinents la figura d’Enric Valor amb actes adreçats, sobretot, a les escoles i als instituts. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha nomenat Enric Valor Escriptor de l’Any i li vol dedicar una exposició. Tàndem Edicions, que ha editat l’obra literària completa d’Enric Valor (Castalla, 1911 – València, 2000), ha enviat una carta a totes les escoles i instituts del País Valencià recordant als mestres aquest doble aniversari i animant-los a difondre l’obra del gran escriptor, rondallista i gramàtic.

Anuncis

4 pensaments sobre “RECORDAR ENRIC VALOR, EL GUARDIÀ DE LES PARAULES

 1. L’any 1992 (abans de la reedició de l’Ambició d’Aleix) Enric Valor va impartir una conferència a la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià. En aquella època, un grupet de callosins publicàvem una cosa anomenada La Plaça. Allí vam traure una entrevista que jo li vaig fer aleshores. Joan Carles Ortega té un article bastant bo sobre aquesta novel.la de joventut del senyor Valor.
  L’article el té penjat en les seues Anotacions rizomàtiques : http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/68458.

  Allí, ell ha establert un enllaç perquè pugueu llegir l’entrevista, si voleu (està en jpg, si algú la vol li la puc enviar). Paga la pena llegir tant l’article de Joan Carles com l’entrevista. Pot servir com un petit homenatge al 10é aniversari de la desaparició d’aquest gran mestre per a gramàtics i correctors, d’un extraordinari narrador, d’un tenaç recuperador del verb potent de les comarques del Sud i d’una de les persones més bones, ètiques i sàvies (la saviesa que dóna la humanitat) que hagen produït les arrels valencianes. En els moments d’hipocresia, falsetat, i falta de valors que travessem, tirem molt en falta el seu exemple i la seua autoritat moral.

  Per molts anys senyor Valor.

  • Bon dia, Pep,

   ¿Podries passar-me la referència completa del teu article en ‘La Plaça’? (número, mes, any…). He trobat els JPG i sembla que hi ha una segona part publicada en el número següent de la revista.

   ¿En quina data es va fer la xarrada a Callosa?

   ¿Està publicat en paper el treball de Joan Carles Ortega?

   Moltes gràcies per tot.

 2. seria interessant que ho preguntares a la biblioteca pública de Callosa d’en Sarrià, ja que és un tema de cultura llibresca callosina: bibliotecacallosa (arrova)gmail (punt) com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s